PhysioLift, anti-age linija inspirirana modernom arhitekturom

promo Dermokozmetika / Njega kože odraslih Maja Rančić dipl. ing. preh. teh.

Moderna arhitektura i njezina dostignuća jako podsjećaju na strukturu kože i pokazuju kako optimalna organizacija gradivnih elemenata osigurava stabilnu, čvrstu i dugotrajnu konstrukciju.

Svoj izgled, fine konture i punoću naša koža može zahvaliti posebnom sustavu potpore, specijalno strukturiranom okviru koji joj omogućava odolijevanje nepovoljnim vanjskim utjecajima i osigurava podatnost i vitalnost. Ta potporna mreža dijelom je istkana od vlakana kolagena (najvećim udjelom kolagen I u dermisu i kolagen IV na dermalno-epidermalnoj granici), koja koži daju čvrstoću i snagu, te hijaluronske kiseline, vodenoga gela koji okružuje dermalna vlakna i jača strukturu kože pružajući joj puniji izgled.

Nažalost, kako tijelo stari, sve je slabija produkcija kolagenih vlakana, ali i hijaluronske kiseline. Zalihe se usporeno obnavljaju, zbog čega koža postupno gubi strukturu i punoću te postaje opuštenija, s vidljivo naglašenim borama i brazdama.

Arhitektura kože i anti-age molekule

Iako je slabljenje potporne strukture kože s godinama neizbježno, moguće ju je djelomično osnažiti, ako jačamo supstancije koje je izgrađuju, a time i njezinu otpornost na zub vremena. Znanstvenici Dermatološki laboratoriji Avène razvili su strateški pristup rješavanju ovoga problema, s namjerom da se čvrsto odupre vremenu i uspostavi glatku, čvrstu i sjajnu kožu, odnosno odgodi pojavu dubokih bora i brazdi. Uzor je pronađen u moderna arhitekturi, čija najnovija dostignuća jako podsjećaju na strukturu kože i pokazuju kako optimalna organizacija gradivnih elemenata osigurava stabilnu, čvrstu i dugotrajnu konstrukciju.

Pomoću patentirane formule s tri aktivne molekule, Dermatološki laboratoriji Avène redefinirali su učinkovitost anti-age formula, poštujući pritom što je više moguće fiziologiju kože. Kako bi se postigla najveća učinkovitost, definirana je maksimalna veličina za svaku od molekula, što znatno povećava prodiranje svih aktivnih sastojaka u kožu. Taj poseban i detaljno razrađen pristup potiče prirodne mehanizme koji pružaju učinkovit anti-age rezultat. O kojim se molekulama radi?

Askofilin

Sve smeđe alge sadrže velike molekule esencijalne za njihovo preživljavanje, s dokazanim svojstvima i u tretmanu kože. No, jedna vrsta - Ascophylium nodosum - osobito je zainteresirala Dermatološke laboratorije Avène i tako se našla u središtu pozornosti i istraživanja zbog svog sastava bogatog sulfatima fukoze. Iako poznati zbog hidratantnog, ovlažujućeg učinka, sulfati fukoze ujedno su molekule velike molekularne mase koje se teško mogu u potpunosti iskoristiti u takvom obliku. Međutim, njihove manje verzije otkrivaju vrlo zanimljiva anti-age svojstva. Zahvaljujući depolimerizaciji, inovativnom tehnološkom procesu, Dermatološki laboratoriji Avène sada koriste Ascophyilium nodosum za dobivanje aktivne frakcije zvane Askofilin, sastavljene od fukoze vrlo male molekularne težine (10 kDa).

Zašto nam je potrebna tako niska molekularna masa? Zato jer jamči optimalnu apsorpciju kože za deset puta bolji anti-age učinak. Askofilin obnavlja kolagen u koži, (in vitro ispitivanja dokazala su da askofilin povećava proizvodnju kolagena I čak 80 posto, a kolagena IV 42 posto), čime restrukturira i ojačava okvir, mreža vlakana postaje gušća, površina kože čvršća, a duboke bore manje vidljive.

Fragmenti hijaluronske kiseline

Dermatološki laboratoriji Avène 2005. prvi su put u anti-age proizvodu koristili različite fragmente hijaluroske kiseline (HAF), za rehidriranje i poticanje sinteze naše vlastite hijaluronske kiseline, koji veličinom odgovaraju molekulama između 50 i 450 kDa (važno je napomenuti da veće molekule ne mogu prodrijeti u kožu, zbog čega se i ne prepoznaju, pa ne dolazi do induciranja sinteze vlastite hijaluronske kiseline u koži). Prošle godine Dermatološki laboratoriji Avène krenuli su korak dalje, te su iz cijelog niza fragmenata hijaluronske kiseline različitih veličina uspjeli izolirati molekulu idealne veličine, to jest onu s najvećom aktivnošću u koži - molekulu od 120 kDa, a to su u stvari mono-oligomeri hijaluronske kiseline.

Retinaldehid

Učinkovitost ovoga aktivnog sastojka već su prepoznali dermatolozi kao pomoć u terapiji i poboljšanju stanja kože. Retinaldehid se u koži fiziološki transformira u jedini biološki aktivni oblik vitamina A, i to u skladu s njezinim trenutačnim potrebama. Retinaldehid podiže razinu stanične aktivnosti i potiče obnovu epidermisa. Jačanjem kožne barijere i njezine zaštitne funkcije ujedno jača zaštitu od vanjske agresije. Koža je sjajnija i vidljivo zaglađena.

Kako nadmudriti vrijeme i osnažiti kožu?

PhysioLift anti-age linija namijenjena je njezi osjetljive kože s izraženim borama i brazdama kod koje je vidljiv gubitak čvrstoće i sjaja. Ona uči kožu kako nadmudriti vrijeme te ostati čvrsta, ujedno poštujući njezinu fiziologiju i jačajući njezine prirodne mehanizme izgradnje. Osmišljena je za sve žene koje žele sačuvati mladolik izgled i nudi konkretna rješenja pomoću:

  • učinkovitih formula visoke tehnologije koje ciljano djeluju na duboke bore, izražene brazde i gubitak čvrstoće
  • tekstura bogatih Avène termalnom izvorskom vodom koja poštuje sve tipove kože, uključujući i osjetljivu kožu
  • privlačnih galenskih formula koje pružaju intenzivan osjećaj ugode prilikom korištenja proizvoda, pridonoseći njihovoj učinkovitosti
  • stapajuće 3D teksture s efektom podizanja, uz popunjavanje bora za dodatnu učinkovitost.

Ova patentirana kombinacija triju aktivnih sastojaka u visokim koncentracijama (Askofilin, mono-oligomeri hijaluronske kiseline i retinaldehid) vidljivo izglađuje duboke bore i brazde na koži (područje čela, između obrva, oko očiju, nazolabijalne brazde i linije oko usana). Nakon njezine primjene, koža je savršeno zaglađena i odmorna, a konture lica su mekše.

Svi PhysioLift proizvodi

PhysioLift DAN krema za zaglađivanje i PhysioLift DAN emulzija za zaglađivanje - Namijenjene su dnevnoj anti-age njezi suhe do vrlo suhe ili normalne do mješovite osjetljive kože. Zaglađuju duboke bore, vraćaju koži volumen i štite stanice kože od štetnog djelovanja slobodnih radikala

PhysioLift NOĆ balzam za zaglađivanje i obnovu - Detoksificira kožu, vraća čvrstoću, potiče obnovu kože i smanjuje duboke bore.

PhysioLift OČI njega za područje oko očiju - Ispunjava bore i zaglađuje kožu oko očiju. Aktivni sastojak dekstran sulfat svojim dekongestivnim djelovanjem vidljivo smanjuje otečenost i podočnjake.

Bez adekvatne zaštite od sunca, nema ni učinkovite anti-age njege!  Da, i zato je tu novi dodatak u Physiolift liniji: PhysioLift PROTECT, zaštitna krema za zaglađivanje SPF 30! Namijenjena je za kožu koja ima izražene bore, gubitak čvrstoće i zdravog sjaja te neujednačen ten.

Zahvaljujući kombinaciji hijaluronske kiseline koja će kožu učiniti punijom, Askofilina™ koji će ju obnoviti te antioksidansa pro-vitamina E, ova krema se efikasno bori protiv slobodnih radikala i smanjuje pojavu pigmentacijskih mrlja. SPF 30 koji pruža zaštitu od svakodnevnog UV zračenja, a koža je svakim nanošenjem sve čvršća i glađa, a ten ujednačen.

 

 
Datum objave članka: 1. 4. 2020.
izdvojeni proizvodi