Fitometabolička metoda mršavljenja

Zdrav život / Kultura tijela Manuela Šapro dipl. ing.

Osim na gubitak kilograma, ova metoda mršavljenja usmjerena je i na postizanje dobre forme, uravnoteženje hormonalnog sustava, gubitak loših masnoća i povećanje mišićne mase

Danas, više nego ikad u povijesti, gotovo na svim kontinentima čovječanstvo se suočava s rastućom epidemijom pretilosti. Niti jedna dobna skupina nije pošteđena ove pošasti modernog doba, koja sve više ugrožava kvalitetu življenja i znatno smanjuje životni vijek. I državni proračuni trpe velike izdatke za liječenje bolesti koje su izravno povezane s prekomjernom tjelesnom težinom. Znanstvenici su gotovo jednoglasni oko toga da su moderan način življenja i prehrane te nedovoljno kretanje glavni uzroci ovog problema te da hitno treba poduzeti mjere ne samo liječenja, nego i prevencije pretilosti.

Novi pristup starom problemu

Fitometabolička metoda mršavljenja je vrlo učinkovita, potpuno prirodna metoda mršavljenja koja kombinira zdravu prehranu, fitoaromaterapijske pripravke, neinvazivne tretmane oblikovanja tijela i eliminacije celulita, uz vježbe za pokretanje bioenergetskih centara u organizmu. Osim na gubitak kilograma, ova metoda usmjerena je i na postizanje dobre forme, uravnoteženje hormonalnog sustava, gubitak loših masnoća i povećanje mišićne mase. Mršavi se kvalitetno i zdravo, bez gladovanja i iscrpljujućih dijeta.

Tijekom prvog kontakta s klijentom pristupa se detaljnom mjerenju i opsežnom anamnestičkom razgovoru. Mjere se tjelesna težina, visceralno masno tkivo, mišićna masa i hidriranost organizma, a posebno je bitno mjerenje metaboličke starosti, iz koje se zaključuje je li posrijedi možda usporeni metabolizam, što je i najčešći problem nakupljanja viška kilograma. Potom se mjeri opseg trbuha, bokova i bedara.

U razgovoru s klijentom dobivaju se podaci koji mogu upućivati na mogući uzrok povećane tjelesne mase, kao što su poremećaji u ravnoteži spolnih hormona ili hormona štitnjače, inzulinska rezistencija, metabolički sindrom, menopauzalne tegobe, uzimanje lijekova koji utječu na povećanje težine, izloženost stresu itd. Uz to, detaljno se razgovara o stupnju fizičke aktivnosti i prehrambenim navikama te eventualnoj genetskoj predispoziciji. Nakon uvida u sve podatke pristupa se izradi individualnog programa, koji se sastoji od plana prehrane i vježbi te uputa o korištenju fitoterapeutskih pripravaka i ciljanih tretmana.

Fitometabolička metoda mršavljenja drukčija je od uobičajenih metoda smanjivanja kilograma jer ne treba gladovati da biste smršavjeli i postigli dobro zdravlje. Metoda se zasniva na znanstvenim načelima uravnoteženja hormonalnog sustava, prije svega između hormona inzulina i glukagona. Kad se uspostavi ravnotežu između ta dva hormona, u tijelu se pokreće niz pozitivnih reakcija koje za posljedicu imaju uravnoteženje i drugih hormona. Konkretno, to znači da se znatno poboljšava opće psihofizičko stanje klijenta, a stvar prošlosti postaju povećan apetit i smanjena energija, koji većinom muče pretile osobe, jer se apetit uravnotežuje, a radna energija povećava.

Korak po korak do željenog cilja

1. korak: biljni pripravci ubrzavaju metabolizam

Poznat je fenomen da neki ljudi mogu jesti velike količine hrane, a da se pritom ne debljaju jer imaju ubrzan metabolizam, dok se drugi debljaju već pri unosu male količine hrane. Zato se fitometabolička metoda mršavljenja temelji na ubrzanju metabolizma jer pokretanjem usporenog metabolizma počinje ubrzano topljenje kilograma, a hrana koja se unosi brže sagorijeva pa nema debljanja. Upravo zbog toga se u fitometaboličkoj metodi mršavljenja ne propagiraju gladovanje, brojanje kalorija i iscrpljujuće vježbanje.

Veliku ulogu u ubrzanju metabolizma i topljenju masnoća kod ove metode imaju ljekoviti biljni pripravci (tinkture, čajevi i biljni prašci), koji čine prvi od četiri stupa ove metode. Pomno odabrane ljekovite biljne mješavine ciljano djeluju na uravnoteženje hormona, pravodobno lučenje probavnih sokova, brže sagorijevanje masnih naslaga i aktivaciju procesa detoksikacije organizma te dovode organizam u stanje homeostaze. To je trenutak kad se naš organizam počinje "sam" rješavati viška kilograma.

2. korak: uravnoteženi i ukusni obroci

Budući da ova metoda strogo zabranjuje gladovanje, jer je jako nezdravo za organizam i vrlo često razlog zašto neke dijete ne daju željene rezultate, inzistira se na čestim, raznovrsnim, zdravim i vrlo ukusnim obrocima iz kojih se ne izbacuje niti jedan nutrijent. U svakom obroku moraju biti zastupljene masti, ugljikohidrati, bjelančevine, vitamini, minerali i enzimi. Jedu se sve vrste nemasnog mesa, puno ribe, voća i povrća, cjelovitih žitarica, malomasnih fermentiranih mliječnih proizvoda i zdravih masnoća. Vrlo je bitno i da se klijent nauči razlikovati namirnice koje nisu procesuirane i osiromašene tijekom prerade, jer su one temelj zdravlja i svake dobre dijete. Uz ovu metodu zaboravite na brojanje kalorija i suzdržavanje od jela, jer kad se nauči konzumirati prave namirnice i metabolizam se ubrza, kilogrami se jednostavno tope.

3. korak: umjerena tjelovježba

Treći stup ove metode je umjerena tjelovježba, koja se sastoji od kombinacije istočnjačkih vježbi istezanja (poput vježbi pet tibetanaca) te aerobnih i, u manjem dijelu, anaerobnih vježbi pretočenih u Metabolic Body metodu. Takvo vježbanje ne traži enormno fizičko iscrpljivanje, nego je optimalno uravnotežen skup različitih vježbi koje će dovesti do ubrzanja metabolizma i vitkog i zdravog tijela bez suvišnih kilograma. Ove vježbe jako su jednostavne i učinkovite te ih svatko može izvoditi u svom domu ili, još bolje, u prirodi na svježemu zraku.

4. korak: ciljani tretmani uz upotrebu visoke tehnologije

Četvrti stup metode su tretmani koji ciljano razbijaju masne naslage, podižu mišićni tonus i zatežu opuštenu kožu kako bi se ubrzao proces mršavljenja i preoblikovanja tijela u željenu figuru. Kombiniraju se medicinsko-kozmetički tretmani, poput vakuumske kavitacije, radiovalova, limfne drenaže, RDT-terapije, elektrolipolize i aromaterapijskih tretmana, kojima se dodatno oblikuje tijelo i eliminiraju masne naslage i celulit. Takvi tretmani imaju za cilj precizno preoblikovati tijelo točno na onim mjestima gdje je problem jako izražen, poput trbuha, bedara i stražnjice. Vrlo je važno da se nakon gubitka kilograma tijelo lijepo preoblikuje i višak kože zategne, što se ovom metodom doista i postiže. Kombinacija radiovalova i vakuumske masaže jako dobro djeluje i na smanjivanje ožiljaka, strija i keloida.

Datum objave članka: 1. 6. 2015.
izdvojeni proizvodi